4 thoughts on “Wat is blockchain-technologie?”

 1. De TrustedThirdParty heeft zijn vertrouwen verdient dit kost jaren en zijn doen wel een serie checks of transactie ook valide is. Met blockchain en zeker met BitCoin is mijn vertrouwde Bank die ik kan benaderen die de telefoon opneemt de TrustedThirdParty verhuist naar China en Zuid-Rusland nou die miners die forkers vertrouwen we. En ga je het helemaal zelf in je private BockChain je eigen wetten bepalen elke transactie by default op approved zetten = vertrouwen in counterparty wie oh wie garandeert me dat als criminele party A wil bestellen vanuit Ghana de transactie valide is? 0-garantie 0-controle

 2. Leuke intro in een kort filmpje weten te werken. Knap! Toch enkele kanttekeningen:

  "in feite is blockchain een openbare database met de boekhouding van elke transactie ooit gedaan" -> dat is helaas feitelijk onjuist. Er zijn inmiddels honderden blockchains die elk hun eigen vertrouwensmachine en bijpassende waarheden opbouwen. Elke publieke blockchain is een openbare registratie van niet te wijzigen – vaak cryptografisch beschermde – bewijzen met tijdstempels. Meer niet. Je moet de brongegevens die de waarde beschrijven en als basis voor het bewijs dienen altijd identiek toegankelijk houden, buiten de blockchain, anders is het bewijs op de blockchain waardeloos.

  "een nieuwe transactie wordt telkens geregen aan de bestaande datablokken met transacties, vandaar de naam blockchain"
  Misschien is hier beter 'nieuwe transacties worden elke tien minuten verzameld in een blok en vervolgens geregen aan de bestaande datablokken met transacties, vandaar de naam blockchain' anders suggereer je dat elke transactie afzonderlijk een ketting vormt en ook dat is in blockchains feitelijk niet het geval.

  Hou vol! Laagdrempelig brengen van moeilijke onderwerpen is een uitdaging en een missie.

 3. Wat maakt Blockchain volgens jullie uniek?
  http://forum.cryptocurrencyclub.nl/index.php?topic=62.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *